Денси бюлетин
Количката е празна!
Количката е празна!
Денси - магазини за бяла и черна техника, домакински уреди и аксесоари
 

Монитор

Монитор HP Z4N74AA 27 Curved"

Цена: 499 00 лв.
Налично!

ДЕНСИ - онлайн магазин за техника за дома


В съвременния свят животът ни е немислим без техниката за дома, за офиса, за забавления и релакс.

 

Монитор избираме по няколко показателя.

На първо място е размерът, който ще ви върши работа според приложението. Най-масови монитори са моделите с диагонал на екрана 22" и 24".

Формат на екрана е отношение ширина/височина, а най-разпространен формат е широкоекранният 16:9.

Разделителната способност или т.н. резолюция определя броя пиксели на дисплея и за широкоекранните монитори е Full HD стандарт (1920х1080 пиксела).

По-голяма резолюция се среща при монитори с по-голям диагонал на екрана.

 

Време на реакция, влияещо на  качеството на картината. Колкото по-малко е времето на реакция, толкова е по-добра картината. Този параметър за LCD мониторите обикновено варира между 2 и 8 mS (GTG). За обикновени приложения като текстообработка, сърфиране в Интернет, графичен дизайн  и гледане на филми стойности от 6 до 8 ms са приемливи. За геймърите, избиращи игри тип FPS или racing, е монитор с време на реакция до 5 ms, а за предпочитане е с 1-2 ms.

 

Технологията на панела има значение за дълбочината на цветовете и ъгъла на видимост, Типът на матрицата при LCD мониторите е най-важната характеристика. Тя определя в най-голяма степен качеството на картината.

TN, TN+Film - евтина и бърза матрица с лошо цветоподаване, лош контраст и малък ъгъл на видимост

IPS - отлично цветоподаване, по-голям ъгъл на видимост, но бавна и скъпа.

NVA, PVA  -  е междинен вариант на горните две

 

Яркостта при различните модели варира обикновено в границите 200-500 cd/m2 (кандела на кв. м.). За масовите приложения 300 cd/m2 са напълно достатъчни. Препоръчително е в началото на експлоатация яркостта да се намали под максималната стойност. Това ще удължи живота на дисплея. Стойностите на контраста при масовите модели варират в границите 600:1-1000:1. Обикновено производителите представят т. нар. динамичен контраст, чиито стойностите са впечатляващи - 8000000:1, 10000000:1. Динамичният контраст се постига чрез промяна на интензитета на подсветката и не води до реални резултати за истинската картина.

 

Ъгъл на видимост - за масовите приложения над 160-170 градуса са напълно достатъчни.

 

LED подсветка на дисплея, заменила старата катодна, осигурява най-вече намалена консумация и по-малка конструктивна дебелина на монитора.

 

Обърнете внимание и на входовете - USB (бърза връзка), VGA (аналогов видео - изчезващ), DVI (цифров пренос само на видео), HDMI (цифров пренос на аудио и HD видео) - предава HD съдържание практически без загуба на качество и DisplayPort (цифров пренос на аудио и HD видео).

 

 

Пазарувай в онлайн магазин ДЕНСИ.